دواپس (DevOps) یک رویکرد نوین در مهندسی نرمافزار است که از مجموعهای از ابزارها و روشها برای خودکارسازی و یکپارچهسازی فرآیندها بین تیمهای توسعه نرمافزار و عملیات IT استفاده میکند. هدف اصلی دواپس تقویت هماهنگی بین این دو تیم و بهبود ارتباطات و همکاریهای بین آنها است.
حضوری و غیر حضوری
24 ساعت
4 جلسه
مقدماتی
network+
گواهی آموزشی
دواپس (DevOps) یک رویکرد نوین در مهندسی نرمافزار است که از مجموعهای از ابزارها و روشها برای خودکارسازی و یکپارچهسازی فرآیندها بین تیمهای توسعه نرمافزار و عملیات IT استفاده میکند. هدف اصلی دواپس تقویت هماهنگی بین این دو تیم و بهبود ارتباطات و همکاریهای بین آنها است.
جنبش DevOps در حدود سال ۲۰۰۷ شروع شد، زمانی که جوامع توسعهدهندگان نرمافزار و کارشناسان عملیات IT به مشکلات مدلهای سنتی توسعه نرمافزار و روشهای Agile پی بردند. در مدل سنتی، تیمهای توسعهدهنده کد را مینوشتند و تیمهای عملیات IT آن کدها را مستقر و نگهداری میکردند که این تفاوتها باعث ایجاد پیچیدگی و عدم هماهنگی میشد. اگرچه روش Agile تمرکز بیشتری روی تیمهای توسعهدهنده داشت و روش کار آنها را بهبود میبخشید، اما تیمهای عملیات را در بر نمیگرفت. از اینجا بود که نیاز به رویکردی جامعتر احساس شد و ایده دواپس شکل گرفت.
اصطلاح DevOps ترکیبی از کلمات “توسعه” و “عملیات” است و نشاندهنده ادغام و همگرایی این دو حوزه به منظور بهبود کلی فرآیندهای نرمافزاری است.
نقشه راهی از devops برای اینکه ما یک فرد در تیم devops در سازمان هایی که با devops کار می کنند داشته باشیم باید مهارت هایی کسب شود
داکر، یک پلتفرم برای توسعه ، انتقال و اجرای نرم افزارها می باشد. با جداسازی برنامه ها و استقلال آن از زیرساخت اجرایی (محیط تست و محیط عملیاتی) و بسته بندی تمام پیش نیازهای اجرایی یک برنامه در قالب یک یا چند کانتینر، انتقال و استقرار برنامه در محیط هدف با سرعت غیر قابل قیاس با گذشته و کمترین هزینه ممکن قابل دسترس خواهد بود.
به این ترتیب، تفاوت زیرساخت محیط های تولید وعملیات بی تاثیر بوده و نیازی به حضور فیزیکی کارشناسان فنی در سازمان مقصد، جهت نصب پیشنیازهای برنامه نخواهد بود. علاوه بر این به دلیل استفاده از کانتینر و بر خلاف ماشین مجازی، سرعت لود شدن برنامه در محیط مقصد به چند میلی ثانیه کاهش می یابد (سرعت بوت شدن سیستم عامل ماشین مجازی و لود برنامه حدود چند دقیقه خواهد بود).
انسیبل به عنوان یک نرم افزار متن باز و Infrastructure As Code، برای خودکارسازی مدیریت پیکربندی، استقرار برنامه های کاربردی و دیگر نیازهای مرتبط با IT مورد استفاده قرار می گیرد که اجرای آن مبتنی بر پایتون و سرویس SSH می باشد.
انسیبل از طریق مدل کردن زیرساخت IT و تعریف مدل ها در قالب فرمتهای کدنویسی (YAML)، امکان خودکارسازی (Automation) اجزای مختلف IT از جمله پیاده سازی زیرساخت مراکز داده، نصب و راه اندازی و مدیریت پیکربندی عناصر مختلف نرم افزاری آن را فراهم می سازد.
با توجه به نصب پیشفرض این دو نرم افزار در سیستم های لینوکسی ، برای مدیریت این سیستم ها نیازی به نصب Agent نمی باشد. با توجه به امکان اتصال همزمان هاست انسیبل به سیستم های هدف از طریق سرویس SSH، سرعت استقرار و اعمال تغییرات قابل قیاس با روش های قدیمی نیست.
به عنوان مثال با استفاده از انسیبل می توان به صورت خوکار و همزمان بر روی تعداد زیادی سرور مستقر در مرکز داده، سرویس وب را نصب و پیکربندی نمود. در صورتی که در روشهای قدیمی مدیر سیستم، مجبور به نصب دستی و سریالی سرویس مورد نظر بر روی هر کدام از سرورها بود.
کوبرنتیز ، یک سیستم متن باز برای خودکارسازی مدیریت برنامه های مبتنی بر داکر می باشد. در ابتدا توسط گوگل طراحی شد و در حال حاضر توسط موسسه Cloud Native Computing Foundation توسعه و مدیریت می گردد.
کوبرنتیز با انواع ابزارهای مبتنی بر کانتینر مانند داکر سازگار می باشد و قابلیت اجرا و مدیریت خودکار کانتینرها در بستر کلاستر را فراهم می سازد. از جمله مزایای کلاستر می توان به ایجاد تحمل خطا (Fault-Tolerance)، قابلیت دسترس پذیری بالا (High Availability) و توازن بار (Load Balancing) اشاره نمود.
البته نرم افزار داکر از طریق امکان داخلی به نام Docker Swarm، قابلیت ایجاد کلاستر و مدیریت خودکار کانتینرها را دارد ولی قابل قیاس با کوبرنتیز نمی باشد. علاوه بر کاربردهای داخل سازمانی، فراهم کننده های سرویس ابری از پلتفرم کوبرنتیز برای ارائه سرویس هایی مانند PaaS و IaaS استفاده می نمایند.
مدرک عصر شبکه قابلیت ترجمه و استفاده برای امور مهاجرتی را نیز داراست. مدارک دورههای حضوری و آنلاین در این آموزشگاه هیچ تفاوتی با هم ندارند.