0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

فایل سرور (file server) چیست؟

فهرست مقاله

ما در این مقاله تلاش کرده ایم تا تعریف جامعی از فایل سرور (File Server) وظیفه های آن و ویژگی های آن را برای شما کاربران عزیز داشته باشیم.

با راه اندازی این سرور می توان تحت شرایط تعیین شده و خاص این امکان را برای کاربران فراهم کرد که بتوانند فایل ها و اطلاعات خود را برای بقیه کاربران داخل شبکه به اشتراک بگذارند، و مدیران شبکه با استفاده از این سرور می تواند کنترل کاملی بر فایل های به اشتراک گذاشته شده داشته باشند.

رول فایل سرور در نسخه‌ی Windows Server 2003 Web Edition در دسترس نیست، کاربرانی که حق دسترسی به پوشه‌ها و دایرکتوری‌هایی که در فایل‌ها ذخیره شده‌اند دارند، می‌توانند به فایل‌های ذخیره شده در Volume فایل سرور دسترسی داشته باشند.

اگر علاقه مند به مطالعه مطالب در مورد سرورها دارید، حتما مقاله «DNS سرور چیست؟» را بخوانید و یا در دوره های عصر شبکه شرکت کنید.

وظیفه فایل سرور

وظایف اصلی را می توان به 2 قسمت تقسیم کرد :

1. امکان ذخیره فایل ها در مکانی متمرکز برای کاربران

2. امکان اشتراک گذاری فایل ها بین کاربران

فایل سرور (file server) چیست؟

3. برای فایل سرور های که Volume های NTFS دارند

امنیت NTFS برای محافظت از فایل ها و فولدر هایی است که دسترسی آن برای کاربران بسته شده است .

رمزگذاری فایل سیستم (EFS) ، با استفاده از این سیستم کاربران می توانند بر روی فایل ها ، فولدر ها و درایوهای داده ای موجود در Volume های فرمت شده NTFS رمزگذاری کنند . با استفاده از EFS می توان اطلاعات محرمانه را از دسترسی غیر مجاز محافظت کرد .

مطالعه کنید  ارسال packet در اینترنت

DFS یا Distributed File System : با استفاده از این سیستم می توان فایل ها و فولدر های به اشتراک گذاشته شده را سازمان دهی کرد ، این سیستم با مخفی کردن ساختار اصلی اشتراک گذاری فایل یک ساختار مجازی درست می کند که تمامی فایل های به اشتراک گذاشته شده را با این که در فایل سرور های مختلفی هستند ولی در یک ساختار فایل نشان می دهد .

ویژگی های فایل سرور

  1. امکان به اشتراک گذاری فایل ها و فولدر ها بین کاربران شبکه
  2. امکان مدیریت فایل سرور ها
  3. مدیریت دسترسی به فایل ها و فولدر ها
  4. مدیریت فضای دیسک
  5. مدیریت سهمیه دیسک که برای کنترل میزان فضای مورد استفاده کاربران استفاده می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان عصر شبکه

برای تماس فرم زیر را تکمیل کنید