0

سبد خرید شما خالی است.

عصر شبکه » دسته‌بندی نشده » پروتکل HDLC یا High-Level Data Link Control

پروتکل HDLC یا High-Level Data Link Control

آن چه در این محتوا میخوانید

HDLC یک WAN Encapsulation Protocol است که در لایه دو کار می کند. این پروتکل جهت ارتباط در لینک های Synchronous استفاده می شود. HDLC ساده ترین پروتکلی است که  جهت ارتباط دو نقطه بر روی خط های اجاره ای (Leased Line) می توان از آن بهره برد.

استفاده در ارتباطات WAN

در ارتباطات WAN، وقتی از سرویس FR-X25 استفاده میکنیم چون خطوط بین مشترکین مختلف با هم به اشتراک گذاشته شده اند هزینه ان کمتر است.

ولی در خطوط LEASED مثل E1/T1 یک کانال مخصوص شما کشیده شده از مرکز مخابراتی تا ساختمان شما این خط 24 ساعته در اختیار شماست که هزینه بالاتری به همراه دارد. و زمانیکه برای کانکت کردن از LEASED LINE استفاده میشود باید یکی از پروتکل های HDLC/PPP استفاده میشود

تاریخچه پروتکل HDLC یا High-Level Data Link Control

HDLC بر پایه پروتکل SDLC شرکت IBM است، که یک پروتکل لایه2 برای معماری شبکه های شرکت IBM می باشد. این پروتکل سپس توسط ITU با عنوان LAP یا Link Access Procedure استاندارد سازی شد، درست زمانی که ANSI ورژن منحصر به فرد خود را ADCCP نامید. مشخصات HDLC معنی کاملی از فریم را مشخص نمی کند. این موضوع باعث شده دیگر استانداردهای سازگاری از آن مشتق شود. HDLC در استک پروتکل X.25 به LAPB، در پروتکل V.42 به LAPM، در استک پروتکل Frame Relay به عنوان LAPF و در استک پروتکل ISDN به LAPD تغییر نام داد.

پروتکل HDLC

الهام بخش پروتکل IEE 802.2 LLC بود و پایه گذار مکانیزم فریمینگ مورد استفاده در PPP بروی خطوط synchronous که بسیاری از ارتباط WAN را برقرار میکرد بود.E1 (E-carrier) و SONET برای خطوط تلفن چند کاناله یک ورژن مشابه اند. ورژن Cisco HDLC از تکنیتک low-level HDLC framing استفاده میکند اما به هدر HDLC فیلدی را اضافه کرده است.

پروتکل HDLC

ورژن های  HDLC

HDLC دو ورژن دارد. یک نسخه استاندارد که همه ما صرف نظر از اینکه از چه برند Router ای استفاده می کنیم آن را می شناسیم. نسخه دیگر ، ورژن اختصاصی کمپانی سیسکو است که با نام Cisco Proprietary Version مشهور است و تنها در تجهیزات سیسکو پشتیبانی می شود. اگر نگاهی به فریم های هر دو نسخه HDLC بیاندازیم ، متوجه می شویم که تنها تفاوت این دو در یک فیلد اضافه به نام Proprietary یا اختصاصی است.

نقاط ضعف پروتکل HDLC

با وجود سادگی این پروتکل ، Administrator ها کم تر از آن استفاده می کنند. دلیل این موضوع آن است که در HDLC هیچ مکانیزم Authentication ای وجود ندارد.

اکنون استفاده از HDLC در بسیاری از سازمان ها به هیچ عنوان منطقی نیست. اما پروتکل جایگزین آن چیست؟ در واقع پروتکل PPP بهبود یافته HDLC است که اکنون جایگزین آن شده است. البته Point to Point Protocol نیز امنیت زیادی ندارد ، اما در هر حال هنوز در بسیاری از سازمان ها استفاده می گردد.

منبع: ویکی پدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان عصر شبکه

برای تماس فرم زیر را تکمیل کنید