
پایتون زبانی است که یادگیری آن آسان است و بسیاری از برنامهنویسهای تازهکار از آن به عنوان اولین زبان برنامهنویسی استفاده میکنند. همچنین پایتون یک زبان همه منظوره (General-Purpose Language) است که ساخته و توسعه داده شده است و به نوع خاصی از نرم افزار ها محدود نمی شود.
زبان پایتون چیست؟
پایتون یک زبان برنامه نویسی شی گرا و سطح بالا است که با استفاده از Semantic (معناشناسی) پویای یکپارچه شده برای وب و توسعه و ساخت نرمافزارهای کاربردی است. همچنین Python به دلیل Dynamic Types (انواع پویا) و Dynamic Binding (انقیاد دهنده پویا) در زمینه توسعه سریع نرمافزارهای کاربردی جذابیت بالایی دارد.
پایتون زبان نسبتا سادهای است و به دلیل Syntax های آن بر قابلیت خوانایی تمرکز و تاکید دارد. خواندن و ترجمه کدهای آن برای Developers ها ساده تر است. یکی از ویژگی های جذاب پایتون طراحی به سبک modular است یعنی کدهایی که شما در یک پروژه نوشته اید را میتوانید در دیگر پروژه های خود نیز استفاده کنید و همچنین import و export کردن ماژول ها بسیار ساده است.
یکی از قابل توجهترین مزایای پایتون کتابخانه ها و مفسرها استاندارد آن است که هم به صورت binary و هم به صورت source به صورت رایگان در دسترس همه قرار دارد. همچنین در پایتون انحصار بی معنی است زیرا همه ابزار های لازم برای آن در تمامی Main Platform ها موجود است و گزینه ای جذاب برای دولوپر هایی است که نمیخواهند دغدغه هزینههای بالای توسعه را داشته باشند.
دلایل محبوبیت پایتون چه هستند؟
بالا بودن میانگین درآمد برنامهنویسهای پایتون در نگاه اول باعث جلب توجه مخاطبین میشود ولی دلیل اصلی انتخاب آن به عنوان زبان برنامهنویسی محبوب نیست. همچنین دارای ویژگی های متنوعی است و نیازمند نوشتن کد های کمتری به نسبت اکثر زبان ها است. در ادامه به برخی از این دلایل میپردازیم:
۱. غولهای فناوری دنیا این زبان را دوست دارند
۲. به طور گسترده در یادگیری ماشین مورد استفاده قرار میگیرد
۳. مناسب بودن برای مبتدیها
۴. پایتون میتواند تنها زبان مورد نیاز کاربر باشد
مزایا پایتون
- تعاملی (Interactive)
- مفسری
- ماژولار (Modular)
- پویا
- شیگرا
- قابل حمل (Portable)
- سطح بالا
- توسعهپذیر در ++C و C
معایب پایتون
- دشواری در استفاده از دیگر زبانها
- ضعیف در پردازش موبایل
- کاهش سرعت
- خطاهای زمان اجرا (Runtime Errors)
- لایههای دسترسی پایگاه داده توسعه نیافته
ویژگیهای پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون را میتوان با زبان های Perl، Ruby، PHP و Java مقایسه کرد و این موضوع به دلیل قدرت فوقالعاده پایتون به عنوان یک زبان «شیگرا» است. پایتون دارای ویژگیهای شایان توجهی مختلفی است که آن را به زبانی جذاب برای Developer ها تبدیل میکند.
- Edureka آسان برای کدگذاری
- منبع باز و رایگان
- پشتیبانی از رابط کاربری گرافیکی
- رویکرد شی گرا
- زبان سطح بالا
- ادغام شده توسط طبیعت
- بسیار قابل حمل
- بسیار پویا
- آرایه گسترده کتابخانه
- پشتیبانی از زبانهای دیگر
کاربردهای پایتون چیست؟
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (AI and machine learning)
- تحلیل داده (Data analytics)
- توسعه بازی
- اقتصاد
- تجسم داده (Data visualisation)
- تولید زبان جدید
- طراحی
- ساخت اپلیکیشن
- توسعه وب
- آموزش علوم کامپیوتر
- زیست شناسی و بیوانفورماتیک (Biology and Bioinformatics)
- بینایی کامپیوتری و پردازش تصویر (Computer Vision and Image Processing)
- پزشکی و داروشناسی (Pharmacology)
یادگیری پایتون در دنیای امروز بسیار کارآمد است و علاقه مندان به کامپیوتر در هر حوزه ای بهتر است آن را بلد باشند. آموزشگاه عصر رایان شبکه یکی از بهترین برگزار کننده های دوره برنامه نویسی پایتون است و شما میتوانید سرفصل های آن را در دوره Python ببینید یا آنلاین ثبت نام کنید.