آموزش نصب ویندوز سرور روی ماشین مجازی
VMware یک نرمافزار مجازیسازی است که برای شبیه سازی یک سیستم رایانه ای استفاده میشود. این ماشین ها بر اساس معماری کامپیوتر ساخته میشوند و همان کارکرد رایانه فیزیکی را به شما میدهد.
با توجه به افزایش استفاده از سرور ها در شرکت ها و ادارات کوچک و بزرگ، نیاز افراد شبکه کار و علاقه مندان به شبکه یادگیری کار با سرور هاست. سرور های مایکروسافت (ویندوز سرور) کاربرد فراوانی در ایران و اکثر کشور ها دارند و شما میتوانید با گذراندن دوره های مربوطه ادمین شبکه شوید.
در این مقاله قصد داریم آموزش نصب ویندوز سرور روی ماشین مجازی را قدم به قدم با هم یاد بگیریم.
(ما Windows server 2012R2 را به عنوان مثال نصب کرده ایم.)
سیستم مورد نیاز:
CPU: پردازنده ۶۴ بیتی و cpu با حداقل فرکانس ۱.۴ GHz
RAM: ۵۱۲ مگابیت (برای نسخه های دسکتاپ حداقل ۲ گیگابیت)
کارت گرافیک: VGA با حداقل رزولوشن ۱۰۲۴*۷۶۸
Hard: حداقل ۳۲ گیگابیت فضای خالی
آموزش نصب گام به گام ویندوز سرور روی ماشین مجازی

برای نصب نیاز داریم ابتدا یک ماشین مجازی بسازیم و بعد روی آن ماشین ویندوز نصب کنیم. در تب فایل گزینه New Virtual Machine کلیک میکنیم تا به صفحه ساخت ماشین مجازی برویم.

در مرحله میتوانیم انتخاب کنیم که Typical یا Custom نصب کنیم؛ در روش دوم سوال های بیشتری از ما پرسیده میشود و برای افراد advace هست ولی روش اول ساده تر و سریعتر است. در این آموزش از روش Typical استفاده میکنیم.

در مرحله بعد روش نصب مان را انتخاب میکنیم که سه راه دارد:
۱- نصب از روی DVD Driver
۲- نصب با فایل ISO
۳- ابتدا ماشین ساخته شود و بعد ویندوز را نصب کنیم
ما از روش دوم استفاده کرده ایم. برای انتخاب فایل ISO روی دکه Browse کلیک میکنیم و فایل مورد نظر را از روی کامپیوتر انتخاب میکنیم.

در قسمت ۱ باید یک نام برای ماشین مجازی مان تعریف کنیم و در قسمت ۲ محل ذخیره سازی فایل و فولدر هایی که ساخته میشود را انتخاب میکنیم.

۱) اگر ویندوز را خریده باشیم و Lisens آن را داشته باشیم میتوانیم آن را وارد کنیم اما اگر نداشته باشیم هم ایرادی نمیگیرد.
۲)ورژن سیستم عامل را انتخاب میکنیم که در ویندوز های مختلف نام های متفاوتی دارد( برای مثال در ویندوز سرور ۲۰۱۲ اگر بخواهیم نسخه گرافیکی آن را نصب کنیم windows server 2012 standard Core و اگر بدون گرافیک را بخواهیم windows server 2012 standard را نصب میکنیم.)
۳) User Name دلخواه را وارد میکنیم.
۴) رمز عبور و تکرار آن را برای User انتخاب میکنیم (به حروف بزرگ و کوچک دقت کنید)
۵) با زدن تیک این قسمت تا وقتی User دیگه ای برای سیستم عامل نسازیم پس از روشن شدن به طور خودکار وارد میشود.

اگر کد لایسنس را نداشته باشم و Next را بزنیم این صفحه برایمان باز میشود که میگوید شما Windows Product Key را وارد نکرده اید. ویندوز بدون آن نصب میشود ولی باید بعدا کد را اضافه کنید. نیازی به خریداری کد نیست و نگران نباشید. سپس دکمه Yes را بزنید تا به مرحله بعد بروید.

این بخش از نصب برای تنظیمات هارد است؛ در بخش ۱ بیشترین فضایی که میتواند به فایل های ماشین مجازی اختصاص بدهد را مشخص میکنید. اگر تیک قسمت ۲ را بزنید کل فضا در یک فایل ذخیره میشود و با افزایش دیتا ها حجم فایل بزرگتر میشود اما در قسمت ۳ فضا را به قسمت های ۲ گیگ ای تقسیم میکند و شما میتوانید با توجه به نیاز و شرایط یکی از این دو گزینه را انتخاب کنید.

در قسمت اخر ساخت ماشین میتوانید تنظیمات آن را ببینید و اگر خواستید تغییرات دلخواه را ایجاد کنید.
تیک قسمت ۲ برای این است که بلافاصله بعد از ساخت ماشین روشن شود اگر تیک آن را بردارید خودتان باید دکمه Power ON را بزنید (این تیک اهمیت چندانی ندارد.)

ماشین مجازی نصب شده و باید ویندوز را نصب کنیم که پس از روشن شدن با صفحه بالا روبه میشویم و باید منتظر بمانیم تا نصب آن به اتمام برسو و وارد محیط ویندوز شود. پس از این مرحله یک بار Reset میشود سیستم و بعد بالا میآید.
امیدواریم این آموزش کاربردی برای شما مفید بوده باشد.